Zaloguj się

Polskie autobusy do Polski drozsze od angielskich?

Dyskusje na tematy dowolne, dotyczące życia w Wielkiej Brytanii.

Polskie autobusy do Polski drozsze od angielskich?

Nieprzeczytany postprzez timi22 » Pon Wrz 05, 2011 7:31 pm

Dużo wyzsze ceny biletów na połączenia autokarowe do Polski na polskich stronach internetowych, w porównaniu z brytyjskimi.

Ostatnio sprawdzałałam ceny biletów autokarowych z UK do Polski i jestem bardzo zaskoczona tak wysokimi cenami. Wszystkie dostępne połaczenia w cenach powyzej 600PLN - szok. Niektórzy przewoźnicy, np. Polonia czy Sindbad życzą sobie nawet powyzej 700PLN. Myslałam, że to ze względu na wakacje ale rowniez ceny biletów po sezonem są tak wysokie.

Sprobowałam kupić bilet na połaczenie Eurolines, przez brytyjską stronę http://www.eurolines.co.uk/ i na początku nie dowierzałam, bilet w jedną stronę 64GBP, w dwie 95GBP + 15GBP za dojazd z Leeds, bilet kombinowany National Express + Eurolines. Jak moze być aż taka duża różnica? Na polskiej stronie Eurolines, cena duzo wyzsza.........

Czy ktoś wie, czy czasem nie jest to jakis bład? Czy faktycznie bardziej opłaca się kupować przez angielskiego operatora Eurolines????

zmienilem linka w ramach walki ze spamem :) - moderator
timi22

Wróć do Dyskusje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości