Reklamy w polskich mediach...
Dyskusje na tematy dowolne, dotyczące życia w Wielkiej Brytanii.
Reklamy w polskich mediach...
przez cayuga » Pon Sie 24, 2009 7:26 pm
Reklama. Juz chyba samo to slowo budzi niechec.
Ostatnio mialem okazje ogladac polska telewizje (ktoras z platform cyfrowych - nie wiem dokladnie ale to nie ma wiekszego znaczenie - jeden syf). I spostrzeglem cos od czego juz dawno odwyklem zyjac na emigracji: ilosc i dlugosc reklam w polskiej telewizji.
Szczerze mowiac po obejrzeniu kilku programow telewizyjnych zaczalem sie zastanawiac po co ludzie ktorzy przyjechali na wyspy zabrali ze soba polska telewizje?? Po pierwsze utrudnia to integracje z tutejszym spoleczenstwiem, po drugie nie pomaga w zaznajomieniu sie z jezykiem. Zrozumial bym gdyby polska telewizja byla dobra telewizja, ale po tym co zobaczylem ostatnio stwierdzam ze... nigdy w zyciu bym za takie cos nie zaplacil. No wlasnie. Za co mam placic?? Za ogladanie programu / filmu w przerwie na reklamy?? To juz lekka przesada.
Ostatnio wszedlem na wrzuta.pl - tam rowniez przed wyswietleniem materialu video, pojawia sie reklama. Czytajac wiele portali internetowych (zarowno polskich jak anngielsko jezycznych) zauwazylem ze polskie sa zdecydowanie bardziej agresywne jesli chodzi o wszelkiej masci reklamy. Oczywiscie nie twierdze ze zachodnie media sa od niej calkowicie uwolnione, ale mimo wszystko nie sa az tak agresywne - przyklad: youtube - wyswietla sie reklama na dole ekranu, ale mozna ja wylaczyc jednym klikiem, na wrzuta.pl natomiast trzeba ja obejrzec do konca - ogladajac kilka filmikow pod rzad na prawde mozna sie zniechecic widzac ten sam spot po raz ktorys z rzedu - zenada!!
Wszytkie ponizsze cytaty zostaly zaczerpniete z tego artykulu:
http://biznes.interia.pl/biznes-2-0/new ... 18547,5054
lol ciekawe dlaczego??
Skomentowal bym ale wpadlem ze smiechu pod stol. Nie czesto sie widzi tak glupia argumentacje.
Czy na prawde potrzebny byl zespol "naukowcow" aby wyciagnac takie wnioski??
A ja raczej bym zachecil wladze telewizji do ograniczenia emisji badz zrezygnowania z emisji reklam podczas trwania programu. W koncu ludzie przeciez placa za wasze dekodery!!!!
Oczywiscie intensywnosc emisji reklam w polskiej telewizji wydluzala sie na przestrzeni ostatnich kilku lat (i po dlugiej przerwie w ogladaniu polskiej telewizji jestem na prawde w szoku - bo to juz na prawde przesada).
Kolejna rzecza na ktora zwrocilem uwage jest rowniez ilosc roznego rodzaju gier, pseudo tarotow, parotow (i innych odmian). Ilosc pseudo gierek w stylu "Wygraj mercedesa. Wyslij sms o tresci... na numer..." - prosze sie na mnie nie obrazic, ale uwazam ze polskie spoleczenstwo nie jest tak inteligentne za jakie sie uwaza - niestety ilosc gier tego typu wyraznie o tym swiadczy. Zachecam do przeanalizowania tego typu gier wysietlanych w polskiej telewizji przed ewentualnym komentarzem zjawiska ktore teraz opisuje - a wszystko wyda sie oczywiste...
ehhh
czas na Heinekena

Ostatnio mialem okazje ogladac polska telewizje (ktoras z platform cyfrowych - nie wiem dokladnie ale to nie ma wiekszego znaczenie - jeden syf). I spostrzeglem cos od czego juz dawno odwyklem zyjac na emigracji: ilosc i dlugosc reklam w polskiej telewizji.
Szczerze mowiac po obejrzeniu kilku programow telewizyjnych zaczalem sie zastanawiac po co ludzie ktorzy przyjechali na wyspy zabrali ze soba polska telewizje?? Po pierwsze utrudnia to integracje z tutejszym spoleczenstwiem, po drugie nie pomaga w zaznajomieniu sie z jezykiem. Zrozumial bym gdyby polska telewizja byla dobra telewizja, ale po tym co zobaczylem ostatnio stwierdzam ze... nigdy w zyciu bym za takie cos nie zaplacil. No wlasnie. Za co mam placic?? Za ogladanie programu / filmu w przerwie na reklamy?? To juz lekka przesada.
Ostatnio wszedlem na wrzuta.pl - tam rowniez przed wyswietleniem materialu video, pojawia sie reklama. Czytajac wiele portali internetowych (zarowno polskich jak anngielsko jezycznych) zauwazylem ze polskie sa zdecydowanie bardziej agresywne jesli chodzi o wszelkiej masci reklamy. Oczywiscie nie twierdze ze zachodnie media sa od niej calkowicie uwolnione, ale mimo wszystko nie sa az tak agresywne - przyklad: youtube - wyswietla sie reklama na dole ekranu, ale mozna ja wylaczyc jednym klikiem, na wrzuta.pl natomiast trzeba ja obejrzec do konca - ogladajac kilka filmikow pod rzad na prawde mozna sie zniechecic widzac ten sam spot po raz ktorys z rzedu - zenada!!
Wszytkie ponizsze cytaty zostaly zaczerpniete z tego artykulu:
http://biznes.interia.pl/biznes-2-0/new ... 18547,5054
Niechęć do reklam wzrasta. Mimo że są one coraz lepsze, coraz częściej wywołują też znużenie i złość. Sprawdziliśmy, jaka jest dynamika wzrostu negatywnego nastawienia i co denerwuje najbardziej.
lol ciekawe dlaczego??
Czy niechęć wobec reklam istnieje, czy jest jedynie modą, polegającą na nieprzyznawaniu się w towarzystwie, że lubimy reklamy.
Skomentowal bym ale wpadlem ze smiechu pod stol. Nie czesto sie widzi tak glupia argumentacje.
Tymczasem pomiar z początku 2009 roku przyniósł zmiany. Badacze odnotowali wyraźny spadek jednego z najbardziej stabilnych wskaźników, a mianowicie pozytywnego stosunku do reklamy. Co ciekawe, długookresowa obserwacja tego wskaźnika pozwala twierdzić, że nigdy wcześniej po silnym spadku nie wracał on na dotychczasowy poziom. Jednocześnie odsetek osób niechętnych reklamie osiągnął rekordowy, nienotowany dotychczas wskaźnik 38 proc. i to przy ogromnej dynamice - przyrost o 10 pkt. proc.
Czy na prawde potrzebny byl zespol "naukowcow" aby wyciagnac takie wnioski??
Wobec takiego postawienia sprawy możemy tylko zachęcić kreatywnych, by po inspirujących urlopach usiedli do roboty i postanowili nas czymś zaskoczyć. Jak to zrobić? Mawiają, że w internecie można znaleźć wszystko...
A ja raczej bym zachecil wladze telewizji do ograniczenia emisji badz zrezygnowania z emisji reklam podczas trwania programu. W koncu ludzie przeciez placa za wasze dekodery!!!!
Oczywiscie intensywnosc emisji reklam w polskiej telewizji wydluzala sie na przestrzeni ostatnich kilku lat (i po dlugiej przerwie w ogladaniu polskiej telewizji jestem na prawde w szoku - bo to juz na prawde przesada).
Kolejna rzecza na ktora zwrocilem uwage jest rowniez ilosc roznego rodzaju gier, pseudo tarotow, parotow (i innych odmian). Ilosc pseudo gierek w stylu "Wygraj mercedesa. Wyslij sms o tresci... na numer..." - prosze sie na mnie nie obrazic, ale uwazam ze polskie spoleczenstwo nie jest tak inteligentne za jakie sie uwaza - niestety ilosc gier tego typu wyraznie o tym swiadczy. Zachecam do przeanalizowania tego typu gier wysietlanych w polskiej telewizji przed ewentualnym komentarzem zjawiska ktore teraz opisuje - a wszystko wyda sie oczywiste...
ehhh
czas na Heinekena

Is é Dia amháin a thabharfaidh breithiúnas orm...
-

cayuga - Posty: 1110
- Miejscowość: Leeds
Re: Reklamy w polskich mediach...
przez cisiel2 » Wto Sie 25, 2009 9:01 am
W dzisiejszych czasach prawie kazdy program telewizyjny pozostawia wiele do zyczenia Ja osobiscie nie ogladam telewizji juz od jakis kilku lat (za wyjatkiem sporadycznych programow) wiec kiedy jakis czas temu odwiedzilem nasz rodzinny kraj i chcac nie chcac obejrzalem kilka programow z przerazeniem stwierdzilem ze to czym obdarzaja nas szefowie wielkich telewizji to programy dla idiotow. Poziom intelektualny za wyjatkiem kilku wymierajacych programow jest prawie rowny zeru a ludzie wystepujacy w telewizji(tu takze internetowa jak chocby program o wpadkach filmowych na wp) to na sile probujacy zrobic na nas wrazenie debile Ogladajac wyzej wymieniony program(niestety raz go obejrzalem) do konca nie moglem uwierzyc kto wylansowal taka osobe Czy dzialacze wp odpowiedzialni za swoj serwis i programy w nim emitowanie naprawde traktuja osoby czytajace informacje w nim zawarte (niektore takze pozostawiaja wiele do zyczenia) za niedorozwinietych umyslowo ? A moze poprostu w czasach ogolnej znieczulicy potrzebne sa takie szmiry zeby przyciagnac czyjas uwage ? Pozostaje chyba tylko czytanie ksiazek a jesli ktos bedzie chcial obejrzec tv to selektywne wybieranie troszke bardzie wartosciowych programow 
- cisiel2
przez uxbridge » Wto Sie 25, 2009 9:09 am
Dodałbym do tego jeszcze mnie osobiście denerwujący i oszpecający polskie miasta natłok reklam zewnętrznych. Bannerów, tablic, plakatów itp. Bez sensu, ładu i składu. Wydaje się że każdy właściciel sklepu czy zakładu usługowego za punkt honoru uznaje oblepienie swojej siedziby każdego rodzaju informacją i reklamą. Czuję się jak dureń, gdy w witrynie operatora telefonii komórkowej widzę napis typu: "sprzedajemy telefony komórkowe". 
W centrum miasta wielki banner reklamujący salon mercedesa z planem dojazdu (salon znajduje się parę kilometrów dalej). Tak jakby potencjalny nabywca tej marki wpadał na pomysł zakupu podczas spaceru po mieście i widząc reklamę leciał w te pędy do salonu. Ja rozumiem akcję reklamową mówiącą o jakiejś promocji, ale informacji gdzie znależć dilera nikt nie będzie szukał na banerach!
Za to w internecie pustki! Będąc w Polsce szukałem w internecie informacji o paru firmach usługowych z pewnej branży. Większość nie miała najprostszej strony internetowej. Wyguglać można było jedynie adresy i telefony w jakichś prymitywnych bazach danych. W każdej z nich inny adres i telefon. Który aktualny - nie wiadomo.
W centrum miasta wielki banner reklamujący salon mercedesa z planem dojazdu (salon znajduje się parę kilometrów dalej). Tak jakby potencjalny nabywca tej marki wpadał na pomysł zakupu podczas spaceru po mieście i widząc reklamę leciał w te pędy do salonu. Ja rozumiem akcję reklamową mówiącą o jakiejś promocji, ale informacji gdzie znależć dilera nikt nie będzie szukał na banerach!
Za to w internecie pustki! Będąc w Polsce szukałem w internecie informacji o paru firmach usługowych z pewnej branży. Większość nie miała najprostszej strony internetowej. Wyguglać można było jedynie adresy i telefony w jakichś prymitywnych bazach danych. W każdej z nich inny adres i telefon. Który aktualny - nie wiadomo.
-

uxbridge - Posty: 84
przez cheeky girl » Śro Sie 26, 2009 9:25 am
cayuga napisał(a):Reklama. Juz chyba samo to slowo budzi niechec.
Szczerze mowiac po obejrzeniu kilku programow telewizyjnych zaczalem sie zastanawiac po co ludzie ktorzy przyjechali na wyspy zabrali ze soba polska telewizje?? Po pierwsze utrudnia to integracje z tutejszym spoleczenstwiem, po drugie nie pomaga w zaznajomieniu sie z jezykiem. :
Ja nawet jak jestem w Polsce to nie ogladam polskiej TV!
Co do naszych rodakow tutaj, to w koncu cos musza ogladac na tych swoich 50'' plazmach! W 80% polskich domostawach, ktore odwiedzilam w UK poprzez moja prace, widze takie wlasnie cuda! Ludzie ci nie znaja jezyka, ogladaja polska TV, pracuja i przyjaznia sie z Polakami...i narzekaja ze Anglicy tacy nieprzyjazni
-

cheeky girl - Posty: 169
przez ela1981 » Śro Sie 26, 2009 1:01 pm
cheeky girl napisał(a):Ja nawet jak jestem w Polsce to nie ogladam polskiej TV!
przed przyjazdem od UK tez nie ogladalas polskiej TV? czy to pobyt w UK w Tobie tak zmienil poglady?
cheeky girl napisał(a):Co do naszych rodakow tutaj, to w koncu cos musza ogladac na tych swoich 50'' plazmach! W 80% polskich domostawach, ktore odwiedzilam w UK poprzez moja prace, widze takie wlasnie cuda! Ludzie ci nie znaja jezyka, ogladaja polska TV, pracuja i przyjaznia sie z Polakami...i narzekaja ze Anglicy tacy nieprzyjazni
a czy w tej "polskiej TV" nie ma ciekawych programow do obejrzenia? bynajmniej w twojej wypowiedzi nie chodzi o tvp1 czy tvp2 jako "telewizje polska" (bo w tych polskich domostwach to przewaznie jest polsatcyfrowy czy ntv wiec wybor programow jest szeroki) wiec na tych 50 calowych cudach sa tez inne programy np. na kanalach discovery warte obejrzenia mimo, ze sa w "polskiej tv"
chyba nie zakladasz, ze to co polskie to be, a inne to cacy czyli takie discovery dopoki ogladamy w ...Stanach jest super a w Polsce, lub w polskich domostwach w Uk juz nie?
chcialam zaznaczyc sens mojej wypowiedzi, ze co innego TVP1 i 2, ktore moga byc nieciekawe (w gusta juz nie wnikam) a co innego pakiet telewizyjny skupiajacy wiele kanalow emitujacych programy o roznej tematyce i narzekajac na to poprostu narzekamy na TV a nie na "polska TV"
nie obraz sie cheeky, chce tylko poznac podstawe twojej wypowiedzi
Ostatnio edytowany przez ela1981, Śro Sie 26, 2009 1:03 pm, edytowano w sumie 1 raz
-

ela1981 - Posty: 201
przez jackyl » Śro Sie 26, 2009 1:21 pm
ela1981 napisał(a):cheeky girl napisał(a):Ja nawet jak jestem w Polsce to nie ogladam polskiej TV!
przed przyjazdem od UK tez nie ogladalas polskiej TV? czy to pobyt w UK w Tobie tak zmienil poglady?cheeky girl napisał(a):Co do naszych rodakow tutaj, to w koncu cos musza ogladac na tych swoich 50'' plazmach! W 80% polskich domostawach, ktore odwiedzilam w UK poprzez moja prace, widze takie wlasnie cuda! Ludzie ci nie znaja jezyka, ogladaja polska TV, pracuja i przyjaznia sie z Polakami...i narzekaja ze Anglicy tacy nieprzyjazni
a czy w tej "polskiej TV" nie ma ciekawych programow do obejrzenia? bynajmniej w twojej wypowiedzi nie chodzi o tvp1 czy tvp2 jako "telewizje polska" (bo w tych polskich domostwach to przewaznie jest polsatcyfrowy czy ntv wiec wybor programow jest szeroki) wiec na tych 50 calowych cudach sa tez inne programy np. na kanalach discovery warte obejrzenia mimo, ze sa w "polskiej tv"
chyba nie zakladasz, ze to co polskie to be, a inne to cacy czyli takie discovery dopoki ogladamy w ...Stanach jest super a w Polsce, lub w polskich domostwach w Uk juz nie?
chcialam zaznaczyc sens mojej wypowiedzi, ze co innego TVP1 i 2, ktore moga byc nieciekawe (w gusta juz nie wnikam) a co innego pakiet telewizyjny skupiajacy wiele kanalow emitujacych programy o roznej tematyce i narzekajac na to poprostu narzekamy na TV a nie na "polska TV"
no to teraz wszyscy wiemy, ze masz 50" plazme i ogladasz na niej tylko polska telewizje..
-

jackyl - Posty: 760
przez cheeky girl » Śro Sie 26, 2009 1:50 pm
Ela, ja sie latwo nie obrazam i lubie konstruktywna dyskusje!
w Polsce nie ogladam TV teraz jak odwiedzam rodzinke, bo nie mam na to po prostu czasu! Przed przyjazdem owszem ogladalam.
Nie chodzilo mi o to, ze co polskie to niedobre, tylko o to, ze Polacy, ktorzy nie znaja Angielskiego mogliby przy ogladaniu TV podlapac nieco jezyk ze sluchu czy nawet wlaczajac napisy (latwe na pewno do odczytania przy 50''
), a programy typu Discovery na Virginie tez sa
! Ja dalej sie ucze i podlapuje wiele zwrotow i akcent wlasnie z ogladania angielskiej TV...a zdobyte informacje i nawet plotki o gwiazdach ulatwiaja znacznie komunikacje z Anglikami, bo nie z kazdym da sie podyskutowac o skutach dziury ozonowej czy konflikcie na Bliskim Wschodzie.
Nie mam nic przeciwko polskim programom, wierze ze sa tez ciekawe i warte ogladania, ale skoro juz mieszkam tutaj to chce wiedziec co sie dzieje w kraju, ktory mi daje prace i w ktorym place podatki!
w Polsce nie ogladam TV teraz jak odwiedzam rodzinke, bo nie mam na to po prostu czasu! Przed przyjazdem owszem ogladalam.
Nie chodzilo mi o to, ze co polskie to niedobre, tylko o to, ze Polacy, ktorzy nie znaja Angielskiego mogliby przy ogladaniu TV podlapac nieco jezyk ze sluchu czy nawet wlaczajac napisy (latwe na pewno do odczytania przy 50''
! Ja dalej sie ucze i podlapuje wiele zwrotow i akcent wlasnie z ogladania angielskiej TV...a zdobyte informacje i nawet plotki o gwiazdach ulatwiaja znacznie komunikacje z Anglikami, bo nie z kazdym da sie podyskutowac o skutach dziury ozonowej czy konflikcie na Bliskim Wschodzie.Nie mam nic przeciwko polskim programom, wierze ze sa tez ciekawe i warte ogladania, ale skoro juz mieszkam tutaj to chce wiedziec co sie dzieje w kraju, ktory mi daje prace i w ktorym place podatki!
-

cheeky girl - Posty: 169
przez cayuga » Śro Sie 26, 2009 2:45 pm
Jesli chodzi o TVP1 i TVP2 to wlasnie calkiem niedawno zostaly (oficjalnie) upolitycznione:
Mi osobiscie nie przeszkadza to ze polacy maja wielkie plazmy w domach i ogladaja polska telewizje. Kazdy robi to co lubi. Prawda jest taka ze te 80% o ktorych pisze cheeky nie mowi ani slowa po angielsku i nie robi kompletnie nic w tym kierunku (a polska telewizja raczej nie pomaga) - ale to kwestie indywidualne i wnikal nie bede. Jak komus brakuje T-jak-telewizja to jego sprawa
Przerwa na reklame:

Koniec reklamy.
Bardziej poruszylem temat jakosci tej polskiej telewizji (kevin sam w domu w kazde swieta od 15 lat), dlugosc spotow reklamowych (15-25 minut co kazde pol godziny). Szczerze mowiac to dziwie sie ze ktos za to placi tak na prawde. Ludzie placa za ogladanie reklam - i to jest zalosne - nie najlepiej rowniez swiadczy o spoleczenstwie, nie sadzicie??. Przykro mi to stwierdzic rowniez, ale tak jak napisalem wczesniej ilosc i jakosc roznego rodzaju gierek smsowych (poogladaj i przeanalizuj - na prawde niezla zabawa jak ktos nie ma siana w glowie) nie swiadczy najlepiej o inteligencji polskiego spoleczenstwa (jest to fakt a nie moja prywatna opinia). To co pisal kilka postow wczesniej UX to tez by sie zgadzalo (rzeczywiscie tak jest choc wczesniej nie zwracalem na to uwagi).
Przerwa na reklame:

Koniec reklamy.
Nie uwazam ze wszystko co polskie to zle. Uwazam ze wszystko ma pewne granice a w przypadku polskiej telewizji te granice zostaly juz dawno przekroczone. Oglupianie ludzi na kazdym kroku, odwracanie uwagi opinii publicznej od spraw waznych, dotyczacych kraju o czym juz pisalem nie raz i nie dwa. No i do tego jeszcze reklamy. Doslownie wszedzie.
Przerwa na reklame:
.jpg)

Koniec reklamy.
I jak sie czytalo mojego posta?? Tak wlasnie wyglada polska telewizja. Mam tylko nadzieje ze ktos wychwycil sens mojej wypowiedzi (i odnalazl text miedzy obrazkami)
Wszyscy w ogole doczytali do konca (i w calosci??)??
I nie chodzi mi o sam fakt pojawiania sie reklamy bo nie uwazam ze jest to zle samo w sobie. Chodzi o jej ilosc, dlugosc i pojawianie sie podczas emisji programow / filmow - to juz jest raczej niesmaczne (jak dla mnie bynajmniej...) - i tu z grzecznosci uzylem bardzo delikatnego okreslenia...
Na prawde dziwie sie ludziom ktorzy wydaja na to kase. Osobiscie nie wzial bym polskiego dekodera nawet za darmo - bynajmniej nie w takiej postaci...
*wielkosc i losowosc obrazkow "reklamowych" zamierzona.
TVP 1 dla PiS, dwójka dla SLD. Tak, według Dziennika, ma wyglądać podział telewizyjnego tortu po nieuniknionym odwołaniu Piotra Farfała 16 września ma posiedzeniu nowej rady nadzorczej. Obie partie jeszcze nie zdecydowały, kto zajmie jego miejsce.
http://news.money.pl/artykul/pis%3Bi%3B ... 23127.html
Mi osobiscie nie przeszkadza to ze polacy maja wielkie plazmy w domach i ogladaja polska telewizje. Kazdy robi to co lubi. Prawda jest taka ze te 80% o ktorych pisze cheeky nie mowi ani slowa po angielsku i nie robi kompletnie nic w tym kierunku (a polska telewizja raczej nie pomaga) - ale to kwestie indywidualne i wnikal nie bede. Jak komus brakuje T-jak-telewizja to jego sprawa
Przerwa na reklame:

Koniec reklamy.
Bardziej poruszylem temat jakosci tej polskiej telewizji (kevin sam w domu w kazde swieta od 15 lat), dlugosc spotow reklamowych (15-25 minut co kazde pol godziny). Szczerze mowiac to dziwie sie ze ktos za to placi tak na prawde. Ludzie placa za ogladanie reklam - i to jest zalosne - nie najlepiej rowniez swiadczy o spoleczenstwie, nie sadzicie??. Przykro mi to stwierdzic rowniez, ale tak jak napisalem wczesniej ilosc i jakosc roznego rodzaju gierek smsowych (poogladaj i przeanalizuj - na prawde niezla zabawa jak ktos nie ma siana w glowie) nie swiadczy najlepiej o inteligencji polskiego spoleczenstwa (jest to fakt a nie moja prywatna opinia). To co pisal kilka postow wczesniej UX to tez by sie zgadzalo (rzeczywiscie tak jest choc wczesniej nie zwracalem na to uwagi).
Przerwa na reklame:

Koniec reklamy.
Nie uwazam ze wszystko co polskie to zle. Uwazam ze wszystko ma pewne granice a w przypadku polskiej telewizji te granice zostaly juz dawno przekroczone. Oglupianie ludzi na kazdym kroku, odwracanie uwagi opinii publicznej od spraw waznych, dotyczacych kraju o czym juz pisalem nie raz i nie dwa. No i do tego jeszcze reklamy. Doslownie wszedzie.
Przerwa na reklame:
.jpg)

Koniec reklamy.
I jak sie czytalo mojego posta?? Tak wlasnie wyglada polska telewizja. Mam tylko nadzieje ze ktos wychwycil sens mojej wypowiedzi (i odnalazl text miedzy obrazkami)
Wszyscy w ogole doczytali do konca (i w calosci??)??
I nie chodzi mi o sam fakt pojawiania sie reklamy bo nie uwazam ze jest to zle samo w sobie. Chodzi o jej ilosc, dlugosc i pojawianie sie podczas emisji programow / filmow - to juz jest raczej niesmaczne (jak dla mnie bynajmniej...) - i tu z grzecznosci uzylem bardzo delikatnego okreslenia...
Na prawde dziwie sie ludziom ktorzy wydaja na to kase. Osobiscie nie wzial bym polskiego dekodera nawet za darmo - bynajmniej nie w takiej postaci...
*wielkosc i losowosc obrazkow "reklamowych" zamierzona.
Is é Dia amháin a thabharfaidh breithiúnas orm...
-

cayuga - Posty: 1110
przez jackyl » Śro Sie 26, 2009 2:54 pm
doczytali, doczytali, przestan juz edytowac.. 
-

jackyl - Posty: 760
przez ela1981 » Śro Sie 26, 2009 4:53 pm
jackyl napisał(a):ela1981 napisał(a):cheeky girl napisał(a):Ja nawet jak jestem w Polsce to nie ogladam polskiej TV!
przed przyjazdem od UK tez nie ogladalas polskiej TV? czy to pobyt w UK w Tobie tak zmienil poglady?cheeky girl napisał(a):Co do naszych rodakow tutaj, to w koncu cos musza ogladac na tych swoich 50'' plazmach! W 80% polskich domostawach, ktore odwiedzilam w UK poprzez moja prace, widze takie wlasnie cuda! Ludzie ci nie znaja jezyka, ogladaja polska TV, pracuja i przyjaznia sie z Polakami...i narzekaja ze Anglicy tacy nieprzyjazni
no to teraz wszyscy wiemy, ze masz 50" plazme i ogladasz na niej tylko polska telewizje..
moze i mam, a moze nie mam

-

ela1981 - Posty: 201
22 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości